Po viac ako mesačnom preverovaní kvality gastro zariadení vo Vysokých Tatrách boli na galavečeri 19.12. v Grandhoteli Praha v Tatranskej Lomnici slávnostne vyhlásené výsledky. Traja odborníci v oblasti gastronómie hodnotili úroveň poskytovaných služieb v tatranských a podtatranských gastronomických prevádzkach a výsledky sú viac ako pozitívne. Projekt, ktorého iniciátorom bola Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Vysoké Tatry (OOCR) preveril pripravenosť Tatrancov na zimnú sezónu.
Do projektu sa zapojilo viac ako 50 zariadení z Vysokých Tatier, Popradu a okolia a hodnotiteľmi boli traja experti na gastronómiu. Za Zväz hotelov a reštaurácií Slovenska Janka Gantnerová, šéfkuchár hotela Tri studničky, mnohými cenami ovenčený Roman Kováč a Slovákom dobre známy gurmán a svetobežník Peter Justin Topolský.
„Prevádzky sa mohli do projektu zapojiť dobrovoľne a ukázať, že si za svojimi kvalitnými službami stoja. Naši odborníci hodnotili kvalitu jedál, personál, prostredie a interiér, a tiež pomer kvality a ceny,“ povedala Lenka Maťašovská výkonná riaditeľka oblastnej organizácie Región Vysoké Tatry.
Hodnotitelia vyzdvihli najmä pozitívny trend zachovávania slovenskej tradičnej kuchyne, či tatranských špecialít. Pre zaujímavosť počas testovania museli vyskúšať viac ako 50 porcií slovenských tradičných bryndzových halušiek a na otázku či sa im nezunovali s úsmevom reagovali, že dobré halušky nikdy…
Gastro prevádzky boli rozdelené do piatich kategórií – hotelová reštaurácia, slovenská reštaurácia a koliba, kaviareň a cukráreň, vinotéka a bar a iné. Porota mala následne na slávnostnom galavečeri vyhlásiť troch najlepších, prišlo však k veľkému prekvapeniu, nakoľko ocenených bolo viac. Hodnotitelia po dlhom zvažovaní ocenili všetkých, ktorí sa do projektu zapojili. „Vážim si odvahu Tatrancov a som na nich hrdý. Môžem za nás troch otvorene povedať, že v Tatrách sa nemusíme za naše služby hanbiť, lebo sú porovnateľné s tými v zahraničí a v mnohých prípadoch aj oveľa lepšie,“ potvrdil šéf poroty Peter Justin Topolský.
Každá prevádzka počas galavečera získala diplom, ktorý potvrdzuje excelentnú kvalitu služieb. Poskytovanie kvalitných služieb je proces sústavný, takže opäť o rok bude projekt pokračovať a iniciátor tejto aktivity, ktorý mimochodom oslávil prvé výročie existencie verí, že záujem zariadení bude ešte výraznejší.
Projekt hodnotenia gastronomických prevádzok vo Vysokých Tatrách bol zámerne realizovaný pred zimnou sezónou. Mal otestovať pripravenosť poskytovateľov služieb cestovného ruchu pred významnou časťou roka, ktorou je zimná lyžiarska sezóna. Počas galavečera 19.12.2012 boli v storočnom Grandhoteli Praha vyhlásené jeho výsledky.
Príjemným oživením večera bol nádherný hlas operného speváka Mariána Zazrivého, známeho aj ako víťaza talentovej show a na stoloch nemohol chýbať typický tatranský syr plesnivec, ktorý je aj súčasťou loga OOCR Región Vysoké Tatry.
Fero Mrázik žije, lyžuje, lezie a chodí po horách od narodenia.
Od roku 2000 je členom dobrovoľnej horskej služby THS-DZ, kde od roku 2009 zastával funkciu podpredsedu a od r. 2020 je jej predsedom.
Od roku 2009 je medzinárodným horským sprievodcom UIMLA.
Pozor, zmena! ⛷️
Dobré správy pre lyžiarov. V sobotu 14. decembra otvára prevádzku lyžiarske stredisko Tatranská Lomnica vo Vysokých…
Lyžiarsku sezónu vo Vysokých Tatrách otvorí ako prvé Štrbské Pleso. Symbolické otvorenie zveria Tatranci 6.…
Čisté hory dnes, včera a zajtra. Ako vyzerali tohto roku a ako vidí ich budúcnosť…
Prichádza zima a s ňou spojená radosť na lyžiarskych tratiach. Nie všetci sa však zo…
Už 100 rokov uplynie od narodenia Ivana Bohuša st., významnej osobnosti nielen Vysokých Tatier. Jeho…