Jediná správna cesta k spokojným hosťom sú prvotriedne služby. Vedia to aj Tatranci a preto koncom minulého roku úspešne zvládli projekt preverovania kvality reštauračných zariadení. Aj to je jeden z dôvodov, prečo sa Vysoké Tatry opäť nestratili medzi najlepšími. Podľa hodnotenia týždenníka Trend je Grand Hotel Kempinski High Tatras druhý najlepší hotel na Slovensku. Smokovecký Culinarium Restaurant je zase štvrtá najlepšia reštaurácia, so stratou len dvoch bodov na dve víťazné reštaurácie. Ocenený bol aj samotný Gabriel Kocák, majiteľ a šéfkuchár Culinarium Restaurant.
Tatranci si položili latku kvality vysoko, darí sa im byť medzi najlepšími a udávať trendy v hotelierstve aj v gastronómii. „Návštevnosť nášho regiónu rastie, čo nás teší, ale je to pre nás aj veľký záväzok. Zároveň sme si vedomí, že je vždy čo zlepšovať. Aj preto sme koncom minulého roku úspešne zvládli systém kontroly gastro prevádzok. V posledných dňoch nás veľmi potešilo ocenenie gastronómie v Tatrách od hodnotiteľov týždenníka Trend. Hrdí sme najmä na Gabriela Kocáka a jeho Culinarium Restaurant,“ povedala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.
Ocenenie Reštaurácia pána šéfkuchára získal Gabriel Kocák zo Starého Smokovca. Cena sa udeľuje zariadeniam, kde je majiteľom alebo spolumajiteľom šéfkuchár podniku. Do jedál Gabriel Kocák vkladá čo najviac prírody a verí, že hostia v nich spoznajú to najlepšie z Tatier. „Čo pre hercov znamená zlatá soška Oscara, to je pre mňa pocit, že ľuďom chutilo a dokážu si moje jedlo zapamätať aj vizuálne. Zrejme každý chce po sebe zanechať nejaký rukopis a o niečo podobné sa pri svojich výtvoroch snažím aj ja,“ priznáva ambiciózny šéfkuchár. Jeho Culinarium Restaurant sa nestratila ani v rebríčku najlepších reštaurácií, kde získala so stratou len dvoch bodov skvelé štvrté miesto.
V prvej desiatke sa zaskveli zase dva hotely zo Štrbského Plesa. Na druhom mieste to bol jediný päť hviezdičkový hotel v Tatrách Grand Hotel Kempinski High Tatras a vynikajúco si počínal aj Wellness Hotel Borovica. Prvý zástupca luxusnej siete Kempinski na Slovensku, unikátny Grand Hotel Kempinski High Tatras, si získal srdcia bežných klientov aj odborných hodnotiteľov. Luxusný hotel zaujme unikátnou lokalizáciou na brehu Štrbského plesa, vkusne riešeným interiérom s dôrazom na najmenšie detaily aj špičkovou kuchyňou. Hotel pravidelne organizuje komorné koncerty, uplynulý víkend to bol napríklad legendárny Olympic, ktorý ocenil aj tunajšiu skvelú kuchyňu. Tú vyskúšali aj iné spevácke hviezdy ako „božský“ Karel Gott či Lucie Bílá.
Cestovný ruch je behom na dlhé trate a Tatranci to vedia. Systém preverovania kvality gastronomických zariadení preto pokračuje aj v tomto roku. Jeho cieľom je najmä kontinuálne zlepšovanie kvality služieb aj vyzdvihnutie najlepších z najlepších, čím vlastne Tatranci pomáhajú samotným návštevníkom zorientovať sa a vybrať si z ponuky to najlepšie.
Fero Mrázik žije, lyžuje, lezie a chodí po horách od narodenia.
Od roku 2000 je členom dobrovoľnej horskej služby THS-DZ, kde od roku 2009 zastával funkciu podpredsedu a od r. 2020 je jej predsedom.
Od roku 2009 je medzinárodným horským sprievodcom UIMLA.
Študenti Konzervatória Jozefa Adamoviča v Košiciach predvedú svoj talent vo Vysokých Tatrách už túto sobotu 23.…
Rysíča našiel muž z obce Gerlachov zamotané v kríkoch. V čase nálezu ešte žilo, avšak podľa jeho…
Dnes v Tatrách fúka. Akoby si aj príroda pripomínala udalosti spred dvadsiatich rokov. 19. november 2004…
Najnavštevovanejšia zimná tatranská atrakcia po 12.krát otvára svoje brány. Tatranský ľadový dómsa organizátori rozhodli venovať…
Pre návštevníkov je to potešujúca správa, keďže ide o trasu, ktorá nepodlieha sezónnej uzávere, môžu…
V poslednom čísle roku 2024 časopisu TATRY sa dočítate: Martina PetránováZáhada vyriešená!? Hoci sa nakoniec…